10. joulukuuta 2017

Kokous- ja palaverikäytännöt

Otsikko kertoo tästä postauksesta kaiken olennaisen. Eli tänään keskitytään palaverikäytäntöihin! 

Harrinivassa olen päässyt kerran mukaan palaveriin jossa käsiteltiin tulevan kauden "taistelusuunnitelma" vastaanottoon. Eli lähinnä pohdittiin miten homma saadaan rullaamaan heti alussa. 

Vaikkakin tunnelma palaverissa oli erittäin rento ja ystävällinen, niin asiat käytiin tehokkaasti ja selkeästi läpi. Itsekkin sain osallistua keskusteluun ja sanoa omia mielipiteitäni. Palaverista ei pidetty sen kummemmin pöytäkirjaa mutta tärkeimmät asiat otettiin ylös muistiin.

Harrinivassa pidetään myös perinteisiä pöytäkirjallisia kokouksia ja ns. päättäjäkokouksia koska esimieheni kävi kerran kokouksessa jossa oli muita osastojen päälliköitä mukana. Koska Harriniva on perheyritys, koostuu osastojen päättäjät pitkälti omistajista mutta mukaan mahtuu myös muutama perheen ulkopuolelta. Näissä kokouksissa pidetään virallista pöytäkirjaa johon merkitään kokouksen kulku ja asiat joita käydään läpi.

Mielestäni palaverikäytäntö ainakin meidän vastaanoton puolelta oli erittäin toimiva, sillä kokous oli sopivan lyhyt, tehokas ja informatiivinen. Koska itse olen Harrinivassa vain reilu kuusi viikkoa, en pysty oikein kommentoimaan kuinka usein tälläisiä pidetään vastaanoton kanssa. Mielestäni olisi hyvä pitää tälläisiä kokoontumisia aina kerran, pari kuussa vähintään. Silloin saadaan myös purkaa mielestä ne asiat jotka painaa tai mietityttää ja saadaan asialle monta eri näkökulmaa. 

Hyvän palaverin/ kokouksen minusta tunnistaa siitä miten hyvin siihen on valmistauduttu ja siitä miten kokoukseen varattu aika käytetään. Kokouksien ei myöskään tarvitse olla niin vakavia kuin kirjassa annetaan ymmärtää. Tärkeintä on että kaikille jää olo että asiat ovat selkeitä ja kaikki tulee sujumaan hienosti. Varsinkin näin kiireellisten sesonkien aikaan on hyvä panostaa siihen että informaatio saadaan nopeasti käytyä läpi ja ajankäyttö on tehokasta koska mikään ei ole ärsyttävämpää kuin hitaat ja niinsanotusti mitään sanomattomat kokoukset/palaverit jossa kyllä vähän käydään asioita läpi mutta mitään ei oikeasti millekkään tehdä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti