8. marraskuuta 2017

Restonomin digitaidot

Alalla jossa käytetään paljon erilaisia käyttöjärjestelmiä ja ohjelmia, on tärkeää opetella mahdollisimman paljon perusteita digitaidoista. Sen takia avaankin vähän ajatuksiani siitä, millaisia digitaitoja restonomin kannattaisi osata ja mihin kaikkeen saattaa törmätä tällä alalla. 

Kun aloitin opinnot, olin aika hyvillä mielin aloittamassa Digitaalisen työvälineosaamisen kurssia. Yllätyksekseni totesin kuitenkin että esimerkiksi Wordin käyttö Officen ohjelmista oli ihan ruosteessa. Osasin kyllä tehdä perinteiset reunukset ja rivinvälien vaihdot sun muut mutta virallisen asiakirjan tekeminen oli vähän hakusessa. Excelin käytön tiesin olevan hankalaa koska en ole oikein ikinä tajunnut kunnolla sen sielunelämää.

Se mitä osasin mielestäni hyvin, liittyi puhtaasti kuvankäsittelyyn. Omistan piirtopöydän ja photoshopin jolla on älyttömän helppoa muokata joitain pieniä virheitä, sekä yhdistää eri kuvia toisiinsa. 

Esimerkkinä kuvaamani orava joka kuitenkin oli niin epätarkka, että liitin kuvaan kolme eri oravan kuvaa jotta sain edes hieman terävyyttä.


Opintojaksolla opiskeltiin Wordin käyttöä, Exceliä, blogin pitämistä ja kuvankäsittelyä. Näistä kahdesta ensimmäisestä koen oppivani eniten. (Luultavasti siksi että kaksi viimeistä osasin jo hyvin) Nämä kaikki ovat sellaisia joita uskon jollain tavalla pystyväni hyödyntämään työelämäjakson aikana ja tulevaisuudessa ihan työelämässä ja liiketoiminnassa. 
Näiden lisäksi ajattelin opetella loputkin Officen ohjelmista, kokeilla yksinkertaista kotisivukoodausta sekä tutustua sosiaalisen median saloihin paremmin. 

Työelämäjaksollani tulen mitä luultavammin opiskelemaan jotain hotellin varausjärjestelmää josta minulla ei ole minkäänlaista kokemusta. Uskoisin kuitenkin että se on helposti opittavissa ja suhteellisen yksinkertainen ohjelma sillä varausjärjestelmän tulee olla nopeasti selattavissa jotta respassa ei tule jonoa sen vuoksi. Siitä että onko ohjelma samanlainen kaikissa hotelleissa, en osaa sanoa, mutta uskon että useat käyttävät samantyylistä ohjelmaa niinkuin ravintoloissa käytetään usein samaa kassa/pöytävarausohjelmaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti