1. joulukuuta 2017

Käyttäjäanalyysit ja tietoanalytiikka

Tässä postauksessa käsitellään lähinnä Googlen omaa analytics sivustoa. Koska omalla blogillani ei paljoa liikennettä ole, on sen käsitteleminen hieman tylsää mutta aika hyvin saan tietoa mistä ja mihin aikaan ihmiset yleensä liikkuvat blogissani.

Analyytikkatyökalun avulla kävijäkunnasta löytyy mm. ikää, sukupuolta, liikenteen lähteitä ja kuinka kauan sivustolla on vierailtu. Omalla tililläni ei jostain syystä nämä näy ollenkaan, syytä tähän en tiedä mutta veikkailen että jos maksaisin paremmasta tilistä, saisin enemmän tietoa.


Koska Google Analytics kerää tietoa kävijäkunnasta, on yritysten kätevää seurata oman sivustonsa liikennettä ilman suurempaa panostusta. Jos huomataan että sivustolla käy paljon nuoria, on kannattavaa hyödyntää tämä ja tuottaa nuorille jokin suunnattu oma tuote tai palvelu. Myös markkinoinnin kohdentaminen oikeanlaisiin ryhmiin helpottuu kun on jotain millä seurata kävijäkuntaa.


Kun tutkin asiaa lisää Google Analyticsin sivuilla, yllätyin kuinka laajasti on mahdollista saada tietoa kävijöistä. Myös app-sovelluksia on mahdollista seurata koska analytics tarjoaa android- ja iOS- alustoille Development Kittejä.

Suosittelen kyllä ohjelmaa, vaikka sitä ihan ilmaistakin. On ihan mielenkiintoista tietää oman sivuston lukijakuntaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti